Taalcursus Duits op maat voor uw medewerkers.

Incompany workshop Duits Heeft u voor meerdere medewerkers op korte termijn taaltechnische bijscholing in het Duits nodig? TaalTrainingenTwente biedt de oplossing! Wij kunnen bij u in het bedrijf  incompany workshops Duits aanbieden.
Een workshop is uitermate geschikt voor het behandelen van één onderwerp. Snel en met effectieve lesprogramma’s kunnen uw medewerkers het gewenste taalniveau behalen. Of het nu gaat om de klant in het Duits telefonisch te woord te staan of het beantwoorden van e- mail, onze op maat gemaakte trainingen zorgen voor het gewenste resultaat.

Praktijkvoorbeeld incompany workshop Duits

Een bedrijf gaat binnenkort een project in Duitsland uitvoeren en wil dat de werknemers op korte termijn hun Duits op peil brengen.

De trainer neemt vooraf contact op met de deelnemers om aan de hand van een telefoongesprek een indruk van hun taalniveau te krijgen. Daarnaast moeten zij een lijst samenstellen van 15-20 belangrijke vakwoorden en die zo mogelijk vertalen.

De eerste 2 uren van de workshop worden dan ook besteed aan het vakjargon. De woorden worden in zinsverband gebruikt en belangrijke zinnen worden genoteerd.
Situaties uit de werkpraktijk worden doorgenomen en geoefend in o.a. rollenspelen. Culturele verschillen worden eveneens behandeld.
Aan het eind van deze workshop zijn de deelnemers met heel veel nieuwe woorden, praktische zinnen en tips over hoe je zakelijk Duits moet gebruiken, naar huis gegaan. Ook is de drempel om Duits te spreken verlaagd. Deze kick-off workshop heeft een boost gegeven en de deelnemers weten nu waarop ze moeten letten en hoe ze verder kunnen leren.

Incompany workshop Duits voor uw bedrijf nodig?

Neem vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.
De taaldocente Alexandra Koch is bereikbaar via tel: 06-19946189 of stuur uw e-mail naar training@alexandrakoch.nl