Cursus ItaliaansTaalcursus Italiaans voor beginners

wilt u Italiaans leren of uw taalniveau Italiaans verhogen? Bij onze taaldocente kunt u terecht om in een ontspannen en persoonlijke sfeer de Italiaanse taal te leren. Dit geldt voor alle niveaus van beginnend tot gevorderd.

Eros Ramazzotti: “Italiaans is zo melodieus dat het in zekere zin een universele taal is. Niet dat iedereen de woorden letterlijk begrijpt, maar de emotie die erachter schuilgaat, wordt wel opgepikt. Anders zouden mijn liedjes ook niet zo massaal worden gewaardeerd door mensen die geen Italiaans spreken”

Cursussen op alle niveaus

In de beginnerscursus maakt u zich in kleine groepjes de taal eigen. De kleinschaligheid zorgt ervoor dat er voldoende tijd is voor de spreekvaardigheid en er voldoende aandacht kan zijn voor elke cursist.

In de cursussen voor gevorderden wordt de in de beginnerscursus opgedane kennis verdiept en verbreed. Daarnaast wordt de spreekvaardigheid verder uitgebreid. De inhoud is afhankelijk van uw instapniveau en uw leerwensen en kan ook betrekking hebben op uw werksituatie (bijvoorbeeld telefoneren, e-mails, brieven). In alle cursussen wordt natuurlijk naast de beheersing van de taal ook aandacht besteed aan de Italiaanse cultuur.

Lesmethode privélessen:

Op basis van een intake gesprek worden uw leerdoelen vastgesteld en ook de frequentie van de lessen. De docent leert u in uw eigen tempo en op maat de Italiaanse taal. Wanneer het moeilijk is om naar het leslokaal te komen kunnen de lessen ook via Skype worden gegeven. De docent heeft hier al jaren ervaring mee en ook dit werkt uitstekend. Het devies is dat er in overleg alles mogelijk is en dat er altijd gezocht wordt naar een passende oplossing voor elke cursist die graag Italiaans wil leren.

  • Kosten privélessen: 49,50 Euro per uur

Intake gesprek:

Voor aanvang van de lessen kunt  u vrijblijvend een intakegesprek aanvragen. De docent bekijkt wat uw huidige niveau is en bespreekt uw leerwensen. Op deze manier kan zij u in de juiste groep plaatsen. Op het ogenblik zijn er cursussen op de niveaus van A1 tot en met B2.

Zakelijk Italiaans

Bent u een ondernemer die zich wil richten op de Italiaanse markt? De docente heeft veel ervaring in het onderwijzen van de taal maar ook in het wegwijs maken in de Italiaanse zakencultuur en de bijbehorende omgangsvormen. Het begrijpen van de Italiaanse taal en de zakelijke cultuur is essentieel voor een vlotte communicatie met Italiaanse bedrijven. Wilt u meer weten over haar visie op incompany trainingen? Kijk dan op haar  persoonlijke website www.tuttalingua.nl Ze komt graag naar uw bedrijf om daar les te geven zodat u gewoon door kunt werken totdat de docent gearriveerd is.

Workshops, films  en taalreizen

Tutta Lingua organiseert jaarlijks een geweldige taalreis naar Italië zodat, na afloop van de cursus, de puntjes op de i gezet kunnen worden in Italië. Tijdens deze week krijgt u 20 uur Italiaanse les aan een prachtige taalschool en daarnaast zijn alle extra lessen, workshops of bezienswaardigheden in het Italiaans. Hierdoor maken cursisten grote sprongen met name in hun spreekvaardigheid omdat ze een week ondergedompeld zijn geweest in de Italiaanse taal en cultuur.  Verder gaat de docente regelmatig met haar cursisten naar Italiaanse films in de buurt en ze organiseert workshops die te maken hebben met Italië. Dit allemaal om op meerdere manieren met de Italiaanse taal en cultuur bezig te zijn. De docente wil meer onderwijzen dan alleen de taal maar probeert ook een Italië gevoel mee te geven.

Examens van het „Dante Alighieri Instituut“

Wilt u een officieel erkend examen afleggen dan helpt zij u graag bij het behalen van het officiële PLIDA certificaat. Dit examen wordt twee keer in het jaar afgenomen in Den Haag.