Taalcursus Duits

Cursus Duits

In Twente is Duitsland heel dichtbij – niet alleen voor boodschappen en uitstapjes, maar ook voor zakelijke contacten en zelfs werk. Voor allebei is het heel belangrijk om de Duitse taal goed te kunnen spreken en schrijven. Verder is het essentieel om een idee van de zakelijke cultuur in Duitsland te hebben, die nogal van de Nederlandse verschilt. Wanneer zeg je bijvoorbeeld “Sie” en wanneer “Du”?

Ook de regels en procedures voor sollicitaties zijn in Duitsland anders dan in Nederland. Wij helpen u graag, om uw weg in het buurland te vinden.

Cursussen op alle niveaus

In de beginnerscursus maakt u zich een goede basis van de taal eigen. Aan bod komen de essentiële grammatica en de belangrijkste woorden en uitdrukkingen. De nadruk ligt hier op de spreekvaardigheid en het schrijven van korte en eenvoudige notities en mededelingen. De oefeningen zijn gericht op alledaagse praktijksituaties.

In de cursussen voor gevorderden wordt de in de beginnerscursus opgedane kennis verdiept en verbreed. De inhoud is afhankelijk van uw instapniveau en uw leerwensen en kan ook betrekking hebben op uw werksituatie (bijvoorbeeld telefoneren, e-mails, brieven).

In alle cursussen wordt natuurlijk naast de beheersing van de taal uitgebreid aandacht besteed aan de Duitse (zakelijke) cultuur.

Wij bieden maatwerk aan!

Zowel bij privé-trainingen als in-company-cursussen zorgen wij ervoor, dat de cursus optimaal aansluit op uw leerwensen en behoeftes, die in een intakegesprek in kaart gebracht worden. Op basis daarvan stellen wij ook het lesmateriaal samen. Verder is er altijd ruimte voor eigen inbreng: oefenen van (telefoon-)gesprekken, bespreken van brieven en e-mails en natuurlijk het beantwoorden van vragen.

Solliciteren in Duitsland

Wilt u in Duitsland gaan solliciteren? Een goede voorbereiding van een sollicitatie is tegenwoordig vanzelfsprekend en een must. De sollicitatieprocedure in Duitsland is nogal anders dan die in Nederland. Om succesvol te kunnen solliciteren moeten werkzoekenden zich bewust worden van de normen die zij moeten hanteren maar ook de culturele verschillen in de procedure bij het solliciteren tussen Duitsland en Nederland.

U kunt een hele sollicitatietraining in het Duits volgen of alleen met uw CV aan de slag. Tijdens een eerste gratis adviesgesprek bespreken wij de mogelijkheden en plannen een sollicitatie op maat.

Examens van het „Goethe-Instiut“

Wilt u een officieel erkend examen afleggen zoals het “Zertifikat Deutsch” of het “Zertifikat Deutsch für den Beruf”? Deze examens worden afgenomen door  het Goethe-Institut, bijvoorbeeld in Amsterdam of in Düsseldorf, maar wij helpen u graag, zich hierop voor te bereiden.  U verbreedt de kennis van de Duitse taal en maakt kennis met de verschillende toetsvormen en examenstrategieën.

Intakegesprek

Voorafgaand aan de cursus vindt er altijd een intakegesprek plaats. In dit gesprek bekijken we allereerst uw instapniveau en uw leerdoelen en wensen. Aan de hand daarvan bepalen we samen hoeveel lessen en welk materiaal nodig zijn om het gewenste resultaat te bereiken.

Neem direct contact op met de taaldocente Duits of vraag via ons formulier een gratis-intakegesprek aan!