Door Corona is het een hele tijd stil geweest, ook bij de nieuwsberichten van Taal Trainingen Twente. Maar gelukkig bleek het leren van een taal ook – of juist – in deze tijden heel belangrijk, zodat ons werk gewoon door kon gaan, al dan niet op een andere manier. Dit werd duidelijk, toen de docenten van Taal Trainingen Twente vorige week in het Pannenkoekhuis in Borne bij elkaar kwamen. Het was de eerste fysieke bijeenkomst na tweeënhalf jaar, en  we hadden elkaar veel te vertellen.

In de afgelopen twee jaar zijn wij allemaal begonnen met online lessen via verschillende applicaties (Zoom, MS-Teams en anderen). Ook veel cursisten vinden dit prettig, want het scheelt toch reistijd, en je kunt ook vanuit een andere locatie (bijvoorbeeld op vakantie) de lessen blijven volgen. Informeer dus gerust naar de mogelijkheden voor taalcursussen op afstand, al dan niet in combinatie met fysieke lessen!

Verder heeft Fiona Stramigioli een podcast voor Italiaans en Alexandra Koch een voor Duits ontwikkeld. Ze zijn allebei zeker de moeite waard! En Dina Vincent heeft zich gespecialiseerd in het geven van uitspraaktrainingen in het Engels. Binnenkort volgt hierover meer informatie.

Tot slot: Het was hartstikke leuk, elkaar weer “in het echt” te zien en ervaringen en ideeën uit te wisselen. En de pannenkoeken waren ook heel lekker.