Te koud om te genieten van carnaval in Nederland?

Dankzij het milde klimaat op de Canarische Eilanden, kunt u zonnebaden op een prachtig strand en carnaval vieren zonder u zorgen te hoeven maken over slecht weer. Klinkt goed?

JVan januari  tot  in februari  leven de mensen op de Canarische eilanden wekenlang in de roes  van het carnaval.  Elk eiland en dorp organiseert zijn eigen carnavalsfeest.

Het grootste feest op de Canarische eilanden is zeker in Tenerife. Maar natuurlijk staat het eiland Gran Canaria ook op de voorgrond  Een groot  aantal muziek- uitvoeringen en optredens zijn bij te wonen en natuurlijk is de keuze van de koningin en zijn de eindeloze salsa- en samba-feesten belangrijke carnavalsevenementen.

Het Carnaval van Las Palmas is een van de oudste festivals in de geschiedenis van het eiland. De hoofdstad van Gran Canaria, gesticht  op 24 juni 1478, stond al snel bekend om zijn vermogen om culturen te verenigen van mensen met verschillende achtergronden.

 

 

 

 

 

De eerste directe verwijzing naar het carnaval voert terug naar de zestiende eeuw In 1574, werden er  dansmaskers en kostuums gebruikt  ter gelegenheid van het huwelijk van Matthias Cairasco.

Bovendien verwijzen  in de zestiende eeuw verschillende documenten naar de aanwezigheid van Italianen in de stad,,die hun  voorliefde voor vermommingen lieten zien. Het moderne carnaval kreeg zijn huidige dimensie toen  vanaf 1976 het carnaval op straat werd gevierd. De meest opvallende show van Las Palmas is  de verkiezing van De Gala Drag Queen, die al  20 jaar tolerantie viert. Las Palmas houdt van dit ritueel :de kandidaten  tonen jaar  na jaar  een groot creatief talent en een hoge artistieke productie van hun shows.

Mascaritas, murga’s (satirische zanggroepen) en comparsas (tropische dansgroepen), leveren  kandidaten voor Queens, Drags en de verschillende traditionele personages van het carnaval. Ze komen allemaal samen in het oude stadscentrum Vegueta om de vrijheid te vieren en om het einde van de winter en de komende lente aan te kondigen.

De meeste avonden beginnen met een kleurrijke show gevolgd door ’s avonds laat drinken en feesten tot in de vroege uurtjes.

Het thema van het carnaval van 2018 is Magie en Fantastische Wezens.

Las Palmas Carneval queen 2018:

[youtube height=”300″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=n6gxCX5fs6Y[/youtube]

Drag Queen 2018:

[youtube height=”300″ width=”450″]https://www.youtube.com/watch?v=gqXt6OuzfuI[/youtube]